Media

______________________________________

Mediatiedote toukokuussa 2019

Pohjoismainen Kirkkomusiikkisymposium 10.-13.9.2020 Helsinki

Pohjoismainen Kirkkomusiikkisymposium järjestetään 22. kerran Helsingissä 10.-13. syyskuuta 2020.  Ensimmäinen Pohjoismainen Kirkkomusiikkisymposium järjestettiin 1930-luvulla ja siitä lähtien se on ollut merkittävä tapahtuma pohjoismaisella kirkkomusiikkirintamalla.  

Symposiumin odotetaan keräävän paikalle noin 700 ammattimaista kirkkomuusikkoa koko Pohjolasta.  Symposium järjestetään Helsingissä musiikillisena dynamonaan kaupungin suurenmoinen Musiikkitalo. Symposium haluaa tuoda esiin tämän päivän ja tulevaisuuden kirkkomuusikon roolin monitoimityöntekijänä ja tuhattaiturina kehittyvässä ympäristössä kasvavin ja vaihtelevin vaatimuksin.  

 – Pyrimme tarjoamaan niin korkealuokkaista monimuotoista symposiumohjelmaa kuin vain voimme. Toivomme ohjelman antavan kollegoille virikkeitä ja inspiraatioita tärkeään musiikkityöhön, jota tehdään kaikkialla Pohjolassa, kertoo Pia Bengts, Pohjoismaisen Kirkkoneuvoston puheenjohtaja.  

Symposiumin ohjelma käsittää lähemmäs 60 erilaista tapahtumaa, mm. konsertteja, työpajoja, messuja ja keskustelutilaisuuksia. Konserttien sisältö esittelee mittavan spektrin musiikkia kirkkomusiikin laajalta kentältä. Taiteilijakaarti on edustava joukko laajaa pohjoismaista kirkkomusiikkikaartia. Ohjelma tarjonnassa painopiste on uudessa suomalaisessa kirkkomusiikissa.  Konserttien tarjonta käsittää kaikkea pienemmistä, intiimeistä taide- ja musiikkitapaamisista aina suurenluokan juhlakonsertteihin kuten 700 laulajan suurkuoroon Musiikkitalon konserttitalossa.   

Pääareenana symposiumissa toimii Musiikkitalo Helsingissä. Talo toimii kokous- ja tapaamispaikkana symposiumin osanottajille. Talo tarjoaa mahdollisuuksia ammatilliseen kehittymiseen, virikkeisiin, inspiraatioihin, verkostoitumiseen, sosiaaliseen yhteisyyteen, kansainväliseen vaihtoon, kulttuurikontakteihin ja konkreettisiin kohtaamisiin ihmisten kanssa. Tämän lisäksi järjestetään konsertteja käytännöllisesti katsoen kaikissa keskustan kirkoissa. 

–  Toivomme ennen kaikkea meidän suomalaisten kirkkomuusikkojen osallistuvan symposiumiin nyt kun se järjestetään kotiseudulla. Meille oivallinen tilaisuus esitellä uusinta suomalaista kirkkomusiikkia ja samalla markkinoida sitä ja meitä itseämme laajalle pohjoismaiselle muusikkojoukolle, varsinainen  tilaisuus verkostoitumiseen. Toivotamme tietysti myös pohjoismaiset kollegamme tervetulleiksi  ja toivomme että kaunis pääkaupunkimme Helsinki sekä runsas ohjelmamme saa heidät kiinnostumaan symposiumista, toteaa Håkan Wikman, projektikoordinaattori/NKS2020.  

Symposiumin pääjärjestäjä on Pohjoismaiden Kirkkomusiikkineuvosto. Paikallinen järjestäjä Helsingissä on Suomen Kanttori-urkuriliitto.

Lisätietoja

Pia Bengts, presidentti, Pohjoismainen Kirkkomusiikkineuvosto, +358 40 1425 219, pia.a.bengts (at) evl.fi 

Håkan Wikman, projektikoordinaattori – NKS2020, +358 40 160 1018, hakan.wikman (at) nks2020.fi

www.nks2020.fi, facebook.com/nordisktkyrkomusiksymposium, @nks2020