Koti

Pohjoismainen Kirkkomusiikkisymposium 10.-13.9.2020 

Pohjoismainen Kirkkomusiikkisymposium järjestetään 22. kerran Helsingissä 10.-13. syyskuuta 2020.

Ensimmäinen Pohjoismainen Kirkkomusiikkisymposium järjestettiin 1930-luvulla ja siitä lähtien se on ollut merkittävä tapahtuma pohjoismaisella kirkkomusiikkirintamalla.

Symposiumin odotetaan keräävän paikalle 700 ammattimaista kirkkomuusikkoa koko Pohjolasta. Symposium järjestetään Helsingissä musiikillisena dynamonaan kaupungin suurenmoinen Musiikkitalo. Symposium haluaa tuoda esiin tämän päivän ja tulevaisuuden kirkkomuusikon roolin monitoimityöntekijänä ja tuhattaiturina kehittyvässä ympäristössä kasvavin ja vaihtelevin vaatimuksin.

– Pyrimme tarjoamaan niin korkealuokkaista monimuotoista symposiumohjelmaa kuin vain voimme. Toivomme ohjelman antavan kollegoille virikkeitä ja inspiraatioita tärkeään musiikkityöhön, jota tehdään kaikkialla Pohjolassa, kertoo Pia Bengts, Pohjoismaisen Kirkkoneuvoston presidentti.

Symposiumin ohjelma käsittää lähemmäs 60 erilaista tapahtumaa, mm. konsertteja, työpajoja, messuja ja keskustelutilaisuuksia. Konserttien sisältö esittelee mittavan spektrin musiikkia kirkkomusiikin laajalta kentältä. Taiteilijakaarti on edustava joukko laajaa pohjoismaista kirkkomusiikkikaartia. Ohjelma tarjonnassa painopiste on uudessa suomalaisessa kirkkomusiikissa. Konserttien tarjonta käsittää kaikkea pienemmistä, intiimeistä taide- ja musiikkitapaamisista aina suurenluokan juhlakonsertteihin kuten 700 laulajan suurkuoroon Musiikkitalon konserttitalossa.

Pääareenana symposiumissa toimii Musiikkitalo Helsingissä. Talo toimii kokous- ja tapaamispaikkana symposiumin osanottajille. Talo tarjoaa mahdollisuuksia ammatilliseen kehittymiseen, virikkeisiin, inspiraatioihin, verkostoitumiseen, sosiaaliseen yhteisyyteen, kansainväliseen vaihtoon, kulttuurikontakteihin ja konkreettisiin kohtaamisiin ihmisten kanssa. Tämän lisäksi järjestetään konsertteja käytännöllisesti katsoen kaikissa keskustan kirkoissa.

Tervetuloa sympaattiseen symposiumiin kauniiseen Helsinkiin!

Yhteystiedot

Voit milloin tahansa olla yhteydessä meihin:

Pia Bengts, presidentti, Pohjoismainen Kirkkomusiikkineuvosto, pia.a.bengts (at) evl.fi

Håkan Wikman, projektikoordinaattori NKS2020, hakan.wikman (at) nks2020.fi

_____________________________________________________________________________

Konsertti- / esiintymisehdotuksia voi lähettää alla olevan kaavan avulla:

Ilmoittautuminen

NKS2020-ilmoittautuminen avautuu tammikuussa 2020.

Symposiumin osallistumismaksu on

280 euro kun ilmoittautuu ennen 31.5.2020

310 euro 1.6 -15.8.2020

Ilmoittautuminen suljetaan den 15.8.2020. Ruoka ja majoittautumismaksu eivät sisälly osallistumismaksuun.

Olemme tehnee yhteistyösopimuksen Confedent Internationalin kanssa, joka on arvostettu kongressitoimisto Helsingissä. Heidän ilmoittautumisjärjestelmän kautta on helppo ilmoittautua symposiumiin ja varata hotellihuone aivan Helsingin keskustasta!

Tervetuloa sympaattiseen symposiumiin kauniiseen Helsinkiin!

f